Hangi PKK - Masada Kimler Var? ve Nasıl Biter?
Yazar: Sedat Laçiner.,
Moskova'dan Roma'ya herkesin kucak açtığı eli kanlı tek lider... Türkiye'yi terörle cezalandırmak isteyen 'yeniden doğmuş' fanatikler...
30 yıldır hiç dokunulamayan üst yöneticiler... İsrail ve ABD'yi 'imkânsız' senaryoya ikna eden jeopolitik... Dijital esaretten damarları delik deşik olmuş bir istihbarat... İşte dışarıya bağımlılığı arttıkça taşeronlaşan bir örgütün; 'olmayan' PKK'nın ve onunla mücadelenin hikâyesi.
Terör üzerinden Türkiye'yi yıldırmak isteyen güçlerin varlığını bir önceki kitabında ifşa eden Prof. Sedat Laçiner, bu kez bir başka ezberi bozuyor.
Yakın tarihe dair cevapsız kalmış sorulara yanıt veriyor: Oslo görüşmelerinin perde arkası ne? ' PKK'istan bölgede hangi güçlerin işine geliyor?
Türkiye'nin 'Aşil topukları' neler? Obama'nın 2. başkanlık döneminde terörle mücadelede ABD'nin rolü ne olacak?
Prof. Laçiner, daha temelde ise kışkırtıcı bir tez ortaya atıyor: Ya PKK sandığımız örgüt PKK değilse? 30 sene sonra karşımızda hâlâ aynı örgüt olabilir mi?
Değişen küresel jeopolitik dengeler bu yapıyı nasıl etkiledi? Türkiye'nin karşısında nasıl bir şer koalisyonu var?
Gerçek, maskenin altında! Prof. Laçiner o maskeyi sizin için indiriyor. Gördüklerinize şaşıracaksınız.
04 Aralık 2012
İSTANBUL - Terör örgütü PKK'nın, ilk silahlı eylemi yaptığı 15 Ağustos 1984 tarihinden beri 28 yıl geçti.
28 yıl içersinde SSCB'nin yıkılışına, iki Körfez Savaşı'na, sayısız çatışmaya ve son olarak 'Arap Baharı'na tanıklık etmiş bir coğrafyada eli kanlı bir örgüt varlığını hangi yöntemlerle devam ettirebilir? Değişen jeopolitik dengeler arasında nasıl kendine yer bulur? Hayatta kalabilmek için kimlere, ne tür ödünler verir?
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü, Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, yıllardır aynı kısıtlı kalıplarla analiz edilen PKK'ya farklı bir bakış açısı ile bakarak, şimdiye kadar inceleme ihtiyacı hissedilmeyen ama PKK'yı ayakta tutan değişim stratejilerini ve çıplak gözle görünmeyen kılcal damarlarını tek tek irdeliyor:
PKK elinde kalan son iki sermaye ne?
Örgüt kimler tarafından 'çok zayıfladı, artık işimize yaramaz' endişesiyle güçlendirildi?
'Kürt Baharı' planı nasıl devreye sokulmak isteniyor?
Ergenekon'un PKK ayağı, Öcalan'ın ismini neden çizdi?
PKK ile mücadele nasıl daha başarılı olabilir?
43 bölümden oluşan ve Hayykitap tarafından yayımlanan kitapta Prof. Laçiner yakın tarihe dair cevapsız kalmış sorulara da yanıt veriyor:
Oslo görüşmelerinin perde arkası ne?
'PKK'istan bölgede hangi güçlerin işine geliyor?
Türkiye'nin 'Aşil topukları' neler?
Obama'nın 2. başkanlık döneminde terörle mücadelede ABD'nin rolü ne olacak?
Yine Hayy kitap'tan yayımlanan bir önceki kitabı Dışımızdaki PKK İçimizdeki İsrail'de, terör üzerinden Türkiye'yi yıldırmak isteyen dış güçlerin varlığını ifşa eden Prof. Sedat Laçiner bu yeni kitabında PKK'nın hayatta kalma ve değişim stratejilerini masaya yatırıyor ve ortaya kışkırtıcı bir tez atıyor:
Ya PKK sandığımız örgüt PKK değilse?
Gerçek, maskenin altında! Prof. Laçiner o maskeyi sizin için indiriyor.
Kitaptan Çarpıcı Satır başları:
"Türkiye'ye karşı PKK üzerinden kurgulanmış bir savaş ilanı var. Türkiye'yi cezalandırma, ıslah etme, yani belirli politikalara zorlama çabası var.
Yani sadece bir Terör meselesi değil."
"Türkiye ile anlaşmış olsa, birileri Karayılan'ın kafasına kurşunu sıkar. Hiç şansı yok."
"Bugün nasıl Türkiye üzerinden Suriye'de devrim yapılmak isteniyorsa, İran'da olaylar patlak verdiği zaman olayın arka planı Türkiye'de olsun istenir."
"Asker-sivil uyumsuzluğu ve TSK'ya sızmalar nedeniyle açılım sürecinde saha adeta PKK'ya kaldı."
"PKK ile İran ilişkisi var gibi gözükür ama o ilişki Rusya'ya, Rusya'dan CIA'ye kadar uzanabilir.'
"Türkiye uzunca bir süre kendisine tehdit teşkil eden yapılarla savaş(a)madı."
"PKK Suriye'de Esad, Irak'ta Saddam rejimleri gibi baskıcı bir diktatörlüğe hevesli bir örgüt. Şikâyet ettikleri ne varsa hepsini kendileri yapmak istiyor."
"Eğer Kürtler haklarını PKK sayesinde kazanıyor olsalardı, bu kazanımlar terörün dibe vurduğu bir zamanda değil, zirve yaptığı yıllarda gerçekleşirdi."
"İsrail ve Amerika'nın İran'a karşı silahlandırdığı PKK uzantısı örgüt PJAK İran'la savaşmaktan vazgeçti. Buna Amerika ve İsrail nasıl razı geldi?"
Sayfa Sayısı: 208
Baskı Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Hayykitap
Sayfa Sayısı : 208
İlk Baskı Yılı : 2012
Dil : Türkçe
https://www.dunya.com/gundem/prof-dr-laciner039in-yeni-kitabi-039hangi-pkk039-cikti-haberi-193008
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder