31 Ekim 2017 Salı

İYİ PARTİ’NİN KURULUŞU


İYİ PARTİ’NİN KURULUŞU,









Bir milletin siyasi alın yazısında mevki sahibi olabilmek için onun ihtiyacını görebilmek ve onun kudretini takdirde ehliyet sahibi olmak birinci şarttır. 
Gazi Mustafa Kemâl Atatürk (1927)
Siyasi Partiler Demokrasilerin temel direğidir.
PARTİLER BÜTÜN UNSURLARI İLE DEVLETİN YÖNETİMİNE TALİPTİR.
Devlet yönetimi ise çok ciddi, çok karmaşık , üstün bilgi, beceri ve büyük özveri isteyen bir kutsal bir iştir. Gerek muhalefette ve gerekse iktidarda olsun bütün partilerin merkezi ve yerel yönetimlerde önemli işlevleri vardır. Demokrasilerde halkın doğrudan yönetime katılması ancak partiler vasıtası ile olur.
İktidar olmak ne kadar önemli ise, onu denetleyen ve her zaman iktidarın alternatifi olduğunu göstermek durumunda bulunan muhalefet partileri de en az iktidar kadar önemlidir.
Türkiye’nin 87 nci siyasi partisi olarak 25 Ekim 2017’de kuruluşunu ilan eden İYİ PARTİ’nin Türk siyasi yaşamına yeni ve olumlu gelişmeler getireceğine ve 15 yıldır seçim kaybetmeyen Ak Parti için ciddi bir rakip olacağına inanıyorum.
Birçoğunu yakından tanıma fırsatını bulduğum her biri kendi alanlarında isim yapmış uzman kişilerden oluşan Kurucular Kuruluna devletimiz ve milletimizi yönetmek uğruna çıktıkları zorlu ve kutsal yolda üstün başarılar diliyorum.
Tarihi motiflerden esinlenerek kabul ettikleri İYİ ismi ve GÜNEŞ simgesinin etrafında bölünmüş ve parçalanmış Türk milletinin yumruk gibi bir araya gelerek yeniden güçlü bir devlet oluşturmasını umut ediyorum.
Yolları hayırlı ve açık olsun…

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder