29 Ocak 2017 Pazar

Yeni TSK



Yeni TSK

Deniz Som

KURALLARI Sanki Askeri hastane personeli koyuyor ve yanlış uyguluyormuş gibi civan padişahı Fatih Sultan Recep’in türbanlı karısının güya hasta ziyaretine alınmaması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker BaşbuğKeşke olmasaydı, Savunamayız, İnsani boyutu var ” diyerek iktidarla uyum içinde paslaşmayı sürdürdü.
Hükümet ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasında hayırlara vesile olması beklenen uyumlu paslaşmaların geliştirilerek devamı için Nami Tepe’nin birkaç önerisi var.

İlker Başbuğ kabul buyura:

“Öncelikle bölükten tugaya kadar her seviyedeki askeri birliğe imam kadrosu verilmeli. Kolordu, ordu, kuvvet ve Genelkurmay karargâhlarına general eşdeğeri müftülükler kurulmalı. Bu kadrolara uygun personel temin edilinceye kadar komutanlar dini liderlik yapmalı ve personele yani askeri cemaate topluca namaz kıldırmalı. Mesai saatleri, namaz vakitlerine ve mübarek ramazan ayında da oruç zamanına göre düzenlenmeli. Yıllık izin planlamalarında hacca gideceklere öncelik tanınmalı. Öğrenci alımlarında; askeri liselerde, Kuran kursu, tarikat ve cemaatlerden sertifikalı olanlara; harp okullarında ise ilaveten imam hatip lisesi mezunlarına öncelik tanınmalı. Subay ve astsubay sicil değerlendirmeleri ne; Oruç tutup tutmadığı, namaz kılıp kılmadığı ve özellikle cuma namazlarını kaçırıp kaçırmadığı gibi dini vecibelerle ilgili kıstaslar getirilmeli. Dini başarıların yüksekliğine göre, sicil defterlerine ‘bölük imamı olur, tabur imamı olur, karargâh müftüsü olur, dindar bir Genelkurmay Başkanı olur’ gibi notlar düşülmesi sağlanmalı. Oruç tutmak ve namaz kılmak askerin temel değerleri olarak kabul edilmeli ve zorunlu kılınmalı. Tercihan her cuma ve dini bayramlarda giyilmek üzere ‘askeri dini kıyafet’ belirlenmeli. Ayrıca, askeri kıyafetler üzerinde kişinin dini başarı derecesini gösterecek şerit-rozet ve hatta madalya ihdas edilmeli. Türk milletinin yüzde 90’dan fazlasının Müslüman olduğunu cümle âleme göstermek için, Genelkurmay karargâhındaki cuma namazları basına açılmalı. İktidar ile Genelkurmay ilişkilerin yağ-bal gibi olduğunu göstermek adına her ayın ilk cuması ve ayrıca her bayramda komutanlar ve bakanlar birlikte namaz eda etmeli. Tugay ve üst seviyedeki birlik kışlalarında cami, daha küçük birliklerde mescit zorunlu kılmalı.”
Bir de, İlker Başbuğ, Diyanet İşleri Başkanı ile mutlaka haftalık olağan görüşme yapmalı!

Şimdi de Şarkılarla Kürt açılımı

AKP-FG koalisyonu “ Kürt açılımı ”nda çuvalladı. Hükümetin Kürt koordinatörü ve sultanın dahiliye Nâzırı Hacı Beşir, bir arpa boyu yol alamadı.

Şimdi devreye parti adına “otomatik pilot” Hüseyin Çelik girdi. Sultan hazretlerinin partideki yardımcısı Hüseyin Efendi, “ Kürt açılımı ”nı şarkıcılarla yapacakmış.

“ Şarkıcılarla Kürt Açılımı Projesi ”ni duyan okur dostlardan Mustafa Pehlivan, hemen kolları sıvamış, bir repertuvar hazırlamış.
Sezen Aksu: Seni gidi vurdumduymaz, seni gidi yaramaz. Canın isterse ararsın, istemezse aramaz.

Ajda Pekkan: Palavra, palavra, palavra. İnanmam sana.

Emel Sayın: Düştün gözümden artık, bana ait değilsin. Sen artık nazarımda bir yabancı gibisin. Son ateşi sen yaktın, Son ümidi sen yıktın. Gözlerimde ışıktın. Şimdi bir sis gibisin.

Orhan Gencebay: Belki de çok mutlu olacaktık, tutsaydık dilimizi.

Samime Sanay: Sonunda hicranı tattırdın bana. Ben sana sevmeyi öğretemedim.

Mahzar, Fuat, Özkan geri kalır mı hiç: Ondan şikâyet, bundan şikâyet. Arkasından bir şarkı daha: Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Ve toplantı

Banu Alkan’ın şarkısıyla biter: Neremi, neremi.

Tiyatro

Şefik Alan: “ Tiyatrocu Nejat Uygur’u türbanı ile hastanede ziyaret edemediği için ağlayan Emina’nım, acaba ömründe kaç kez tiyatroya gitti!

 Yağmur Deniz

Hülya Avşar karda ayağını kırmış.
Yine mi kart-kurt açılımı!
Gasp

Zekai Buluç: “Emeğin gasbı, ‘Garson benden fazla maaş alıyor, netekim’ diyerek başlamıştı, ‘Yetim hakkı yiyorlar’ diyerek devam ediyor!”

Birinci


Hamza Saykan: “ İşsizlikte dünya beşincisi olmuşuz. Bizi kesmez; gözümüz birincilikte olmalı! ”



***


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder