DERİN DEVLETİN PEŞİNDE
Destek Yayınları
Birinci Basım NİSAN 2013
SUNUŞ
26 Haziran 2012 günü ‘ Dolmabahçe Sarayı’nda ‘TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’ iki saat kadar görüşlerime başvurdu.
Sayın Heyete, özel arşivimde bulunan 50 yıllık 20-25 klasörle yüzlerce (Lehte Aleyhte) kitaplarımdan yararlanma önerisi getirdim. Bu önerim yaşama geçmedi.
Konuşma başlarken kendilerine yanımda götürdüğüm TBMM Faili Meçhul Siyasi Cinayetleri Araştırma Komisyonu Raporu’nun (12.10.1995 S.Sayısı897) 176’ncı sayfasını gösterdim. Bu sayfada komisyon çözüme ulaşabilmek için:
Sayın Talat Turhan’ın
Bomba Davası-1
Bomba Davası-2
Doruk Operasyonu
Kontrgerilla Cumhuriyeti yapıtlarıma ek olarak 6 yazarın yapıtlarının konuta ışık tuttuğu, açıklanıyordu.
Sayın Heyete 19995 yılında TBMM, Faili Meçhul Siyasi Cinayetler Araştırma Komisyonu raporundaki bu öneriyi dikkate alıp kitaplarımı okuyup okumadıklarını sordum. Sadece Afyon Milletvekili saygıdeğer Ahmet Toptaş önünde duran ATATÜRK’ÜN YARBAYI adlı kitabı gösterdi.
Amacım heyetin F.M.C.A.R’da olduğu gibi çözümsüz kalmasına katkıda bulunmaktı. Kaldı ki 40 yıllık süreç içinde resmi belgelerle ve olayla doğrulanmış 12’li Faşist Darbeler, ‘Derin Devlet’ ve onların ardındaki güçleri deşifre eden onlarca kitap yazmış, 100’ün üzerinde konferans vermiş, 30 kadar TV ve radyo söyleşisine katılıp, 12’li, darbelerin ipliğini pazara çıkarmış, 40 yıl süreyle demokrasi mücadelesi verirken her türlü baskı, zulüm, işkence ve haksızlığın muhattabı olmuş, 48 yıldan beri sürekli yargılanan3 kez AİHM’de dava kazanan deneyimli bir kişiden darbe komisyonu yararlanmalıydı.
Daha sonra üç aylık bir süre içinde Türkiye’ni 50 yıllık tarihinin yazılmayacağını, seçkin tarihçilerden kurulu bir heyetin bile 3 yılda bu görevi başaramayacağını açıkladım. Devam eden darbeleri araştırmak için NATO, PENTEGON, CIA, AID ve ABD Derin Devleti’nin sorgulanması gerektiğini işaret ettim.
Özellikle ABD güdümündeki ‘Darbe Okullarını’ sorgulamadan, bu okullardan mezun olanları saptamadan bu sorunun çözülemeyeceğini belirttim. Özellikle Darbe Okullarında yetiştirilen Özel Harpçi, İstihbaratçı, Emniyetçi ve Jandarmaların darbe öncesi istikrar operasyonu döneminde yaşadığımız kuşkulu eylemler ve faili Meçhul Cinayetlerin aydınlanamayacağını açıkladım.
Tam bu sırada heyette bulunan bir sayın Milletvekili Almanya Oberammergau’daki NATO’ya bağlı İstihbarat (Darbe) okulundan geçtiğini açıkladı.
Komisyon kanımca saptadığı 152 kişiyle konuşup benimsediklerini kes yapıştır yöntemiyle yöntemiyle rapora yansıtmaya çalışmış, özellikle de ‘’8 Şubat Davası’na katkı vermek için delil üretmeye çalışmış.
TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporunda (Kasım 2012 S.Sayısı 376) umduğumun ötesinde değerde bir çalışma yapılmış olmasına karşın kitaplarımdan yeterince yararlanılmamış, raporda yalnız 3 kitabıma yer verilmeye çalışılmış, oysa ki tüm kitaplarım bir anlamda ‘DARBE SAVAR’ niteliğinde olup tecimsel çıkarlar sonucunda yazılmamıştır.
Komisyon raporu, iki saatlik görüşmenin bir kısmını değerlendirmiş, referans gösterdiği kitaplarımı bile yeterince değerlendirmemiştir.
Sonuçta çözüme ulaşmamıştır. TBMM Sayın Başkanı Cemil Çiçek Komisyon Raporunda yer alan bu noksanlıktan en fazla rahatsız olması gereken bir kişi olduğu için bu yanlışı düzelmelidir. Çünkü, raporda en güç koşullarda 40 yıldan beri sürdürdüğüm ‘Demokrasi Mücadelesi’ gözardı edilip benim mücadeleye başladığım tarihten (1973) 34 yıl sonra tecimsel anlamda kitap yazan bir kişi öne çıkarılmıştır.
88 yaşındayım, yaşamın boyunca bir beklentim olmadı. Ancak gerçeklerin aydınlatılması pahasına 40 yıllık mücadelemin göz ardı edilmesine de göz yumamam.
40 yıllık mücadelemi yazarak, konferans vererek, TV ve Radyo programlarına katılarak sürdürüyorum. Ama gelin görün ki TV programları ve konferanslar çabuk tüketildiği için unutulup gidiyor.
Unutulmanın felç edici sonuçları var. Örneğin TBMM Araştırma Komisyonu faili meçhul cinayetleri araştırıyor bir sonuç alamıyor. Darbeleri araştırıyor, derin devletin izini bulamıyor. Her iki komisyon raporunda kitaplarıma gönderme yapıldığı halde, sonuç bölümlerinde göz önüne alınmadığı için bir yere ulaşılamıyor.
Bu nedenle Devrimci Mücadeleme katkıda bulunmak için TV konuşmalarının bir kısmını seçtim ve okuyucularımla paylaşmayı uygun buldum. Aranan ne, saklanan ne, karar verin diye…
ÖNERİ:
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ek bir komisyon kurup 4283 sahifelik Bomba Davası’ndaki savunmamı tüm kitaplarımı ve çalışmalarımı inceletmeli ‘TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Raporu’nda benim açımdan kalan yerleri tamamlatmalı yakın tarihin saptırılmasına göz yummamalıdır.
NİSAN 2013
Talat TURHAN
Yenigün Sok. No. 11
81200 KUZGUNCUK-İSTANBUL
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder