13 Ekim 2017 Cuma

Erkler Zirvesi



Erkler Zirvesi

Çankaya Köşkü'ndeki ' Erkler Zirvesini ' yargıya eleştiren Sabih Kanadoğlu'nun, 28 Şubat döneminde askerden alınan 'brifinge' katılıp darbecileri ayakta alkışlıyor... 


28 Ocak 2009 10:00 



Ülke TV'de canlı Salı akşamları canlı yayınlanan Aslında Ne Oldu programı yine gündemi tartışmaya açtı. Programı hazırlayıp sunan Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ve Ülke TV Genel Yayın Müdürü Hasan Öztürk, geçen haftaya damgasını vuran CHP'nin İstanbul Belediye Başkanlığı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verilen bir yemeğe yönelik tepkileri ele aldılar. 

Kanal D Anahaber programında CHP adayı Kılıçdaroğlu'nu programa bağlandığında söylediği 'İnşallah kazanırız' gibi yansıyan ifadesini Mehmet Ali Birand telefonla bağlanarak açıklama getirdi. Mehmet Ali Birand ben o gün televizyonda söylediğim söz tamamen dil sürçmesidir. Eğer bunda bir taraf tuttuğumuz kastı varsa bugünkü yaptığmız ankette Kadir Topbaş'ın önde olduğunu ortaya koyduk. 'İnşallah kazanırsınız' dedim. Programa Topbaş'da katılsa aynısını derdim. Taraf tutma diye birşey yoktur. " dedi. 

Aslında Ne Oldu programı sunucuları Ünal Tanık ve Hasan Öztürk, CHP'deki 3'lü yönetim sistemini tartışmaya açtılar. Ünal Tanık, CHP'de Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunu İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in önerdiğini vurgularken üçlü yönetim sisteminin de bir ekip olgusu açısından olumlu olabileceğinin altını çizdi. Tanık, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının toplum tarafından kabul görmeyeceğini belirterek bunun nedenini de toplum hep sorgulayan kişileri değil iş yapan kişileri benimseyeceğini geçmişte de böyle olduğunu söyledi. Tanık, ayrıca Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile birlikte CHP'de yönetim sancısı başladığını vurguladı. Tanık, Kılıçdaroğlu'nun şu an İstanbul'da ilçe belediye başkanlığı yapan isimlerle çalışmak istemeyceğini açıklamasının partide sıkıntıya yol açtığını vurguladı. Kılıçdaroğlu kendi ekibini kuracağı söyleminin CHP için gelecek günlerde daha büyük sarsıntılara yol açacağını vurguladı. 

CHP'nin İstanbul için bulduğu üçlü formülü de değerlendiren Ünal Tanık, CHP'nin İstanbul'daki oy artışını geçmişte Demirel'in yerel seçimlerde yaptığı gibi meydanlarda hükümete karşı baskı unsuru olarak kullanacağını iddia etti. 

Hasan Öztürk, CHP yönetiminin Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesinin anlayamadığını belirtti. Hasan Öztürk, Baykal'ın İstanbul adayını açıklarken üç isim birden açıklamasının bir ekip vurgusunu yapmaktan ziyade kendi içlerindeki çatışmayı ortaya çıkardığını söyledi. Öztürk, açıklanan üç ismin parti içindeki farklı grupları memnun etmek için ortaya konduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. İstanbul için aday olacağı vurgulanan Ercan Karakaş'ın aday Kemal Kılıçdaroğlu tarafından beraber çalışacakları vurgusunu yapmış olmalarının da iç çatışmayı dindirmeye yönelik bir hamle olarak anlattı. 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Gül'ün Yasama Yürütme Yargı'nın üst düzey yöneticilerini Çankaya köşkünde ağırlamasıyla ilgili Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Erkler ayrılığına müdahale şeklindeki sözlerini değerlendiren 'Aslında Ne Oldu' sunucuları Ünal Tanık ve Hasan Öztürk çok farklı bir görüntüyü izleyicilerle tartıştılar. 

1997 yılında Genelkurmay'daki bir birifing ve katılımcılar da yargının üst düzey temsilcileri. Salon tıklım tıklım dolu hatta koltuklar yetmediği için merdivenlerde oturan yargı mensupları. Katılanlar arasında ise Bir zamanların en çok tartışılan ismi Vural Savaş ve bugün Cumhurbaşkanı'nı eleştiren Sabih Kanadoğlu var.... 

İŞTE HER SÖYLEMİNDE YARGI BAĞIMSIZLIĞINA DİKKAT ÇEKEN ONURSAL BAŞSAVCI'NIN DA KATILDIĞI GENELKURMAY'DAKİ BRİFİNG:


http://www.haber7.com/video-galeri.php?cID=999 

HABER 7 

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder