30 Mart 2020 Pazartesi

ÇOBAN ATEŞLERİ

ÇOBAN ATEŞLERİ 



Bayram Ankaralı 
Çoban Ateşleri., 
Mayıs, 2007 

Vatan Toprağı için Toprağa düşen Şehitlere, 
B.A. 


İLK SÖZ 

Ülkemizin yıkım dönemecine hızla ulaştığı 2002 yılından bu yana düzensiz aralıklarla, ulaşabildiğim kadar ülke insanına kendi değerlendirmelerimi makaleler aracılığıyla taşımaya çalıştım. 

Geri dönüp baktığımızda 2007 yılının ortalarında 5 yıl önce yaptığımız değerlendirmelerin hala geçerli, daha önemlisi hala okunması gerektiği sonucu üzüntüyle karşımıza çıktı. 

Toplumsal hafızamızın çok dar bir süreyle sınırlı oluşu, olayları çok küçük zaman dilimleriyle değerlendirme alışkanlıklarımız, milletimizi tarih boyunca ciddi yanlışlara mahkum etmiştir. 

Yıllardır Milli Birlik temelinde oluşturulmasını arzu ettiğimiz “Ulusal Mutabakat” hep ifrattefrit çizgisinde dolaşmış, Türkiye’nin gerçek “Ortak Paydası” bir türlü zuhur edememiştir. 

Ülkenin temel taşları bir macera ya da intikam uğruna birer birer yıkılırken hala kasaba politikaları gündemi meşgul etmekte, çıkar ve ihtiras uğruna geleceğimiz karartılmaya devam etmektedir. 

Kimileri kafalarının içindeki din düşmanlığı fikriyatını Cumhuriyetin olmazsa olmazları ile harmanlayarak, ortaya çıkabilecek olası milli hareketleri aşındırmaya çalışmakta, kimileri milletin egemenliğini Avrupa Birliği’ne ve Uluslararası organizasyonlara teslim etmekten çekinmezken, ülke içinde Cumhuriyete ve Milli değerlere sahip çıkılma reflekslerini Milli İrade ihlali olarak değerlendirebilmektedir. 

Bizler, bu binanın basit tamiratlarla kurtulabileceğine inancını gitgide yitiren bir avuç insan, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ibret ve acıyla izliyoruz. İktisadının, sanayisinin, maliyesinin ve daha önemlisi politikasının yabancılaştığı bir ülkede, bizim diyebileceğimiz neyimiz kalmıştır? 

“Temeli yüksek Türk Kültürü” olan Atatürk Türkiye’sinin temel kültür değerleri yokedilmişken, tarih şuuru, dil bilinci, güzel sanatları başkalaştırılmışken topyekün bir kurtuluş savaşından öte “halas” var mıdır? 

Bu küçük kitapta tamamen kendi küçük dünyamdan fışkıran fikir kırıntıları ve değerlendirmeleri 5 yıllık bir toplumsal hafıza yenileme biçiminde paylaşmak istedim. 
Akan suyun kendini temizlediği dönemler yakındır. Bu millet tarihte vardı, yarın da var olacaktır. 
Saygılarımla, 

Bayram Ankaralı 
Mayıs, 2007 

***** 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder