20 Ocak 2020 Pazartesi

Gülenciler iyice şizofreniye bağladılar,

Gülenciler iyice şizofreniye bağladılar!



Gülen grubunun dergisi Aksiyon, 25 Aralık darbe girişiminden sonra Türkiye’de yaşayan insanlara, ‘iyileri zalime dönüştüren Milgram Deneyi’ yapıldığını iddia etti.


Gülen grubunun dergisi Aksiyon, bu haftaki sayısında kapakta kullandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fotoğrafıyla ve ‘inceleme dosyası’ olarak ele aldığı Milgram Deneyi’ne ilişkin iddiasıyla dikkat çekti.
25 Aralık operasyonlarından sonra Türkiye’de yaşanan insanlara Milgram Deneyi yapıldığını iddia eden Aksiyon’un bu tutumu, ‘hükümet karşıtlığı artık şizofreniye dönüştü’ şeklinde yorumlandı.

Milgram Deneyi’ni, “Milyonlarca siyahın ülkeye getirilip köle yapılması, Amerikan yerli nüfusunun imhası, Japon kökenli Amerikalılar’ın toplama kamplarına tıkılması, Vietnamlı sivillere napalm kullanılması, demokratik bir toplumun otoritesince, toplumun itaati sağlanarak gerçekleştirildi. ‘İnsanların çoğunun muhakeme yeteneğinin olmaması, muktedirler için ne büyük bir nimettir’ diyen Hitler de o gerçeğin farkındaydı bekli de.” sözleriyle tanımlayan Aksiyon, “1961 yılında Amerika’da yapılan bir deney, iyi insanları zalime dönüştüren sırrı ortaya çıkardı. Aynı deneyin, 53 yıl sonra, 25 Aralık süreciyle birlikte Türk halkı üzerinde uygulandığından şüpheleniliyor.” diyerek devam etti.
Aksiyon dergisinde yer alan bu sözler dikkat çekerken, derginin kapağında kullanılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘özel olarak seçilmiş’ fotoğrafı da büyük tepki çekti.


(HABER 10)


http://www.medyagundem.com/gulenciler-iyice-sizofreniye-bagladilar/

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder