1 Mart 2018 Perşembe

Kumpas Mağduru Hakimler sivil yargıya

Kumpas Mağduru Hakimler sivil yargıya




Oya ARMUTÇU
30 Temmuz 2017 06:56

HAKİMLER ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi, önceki gün yayınladığı üç ayrı kararnameyle, kapatılan askeri mahkemelerde görev yapan 65 hakim ve savcıyı sivil yargıya atarken, ihtiyaç nedeniyle adli yargıda 40, idari yargıda 5 hakim ve savcının da görev yerini değiştirdi.

Kararnamede, FETÖ/PDY'nin Askeri Yargı İddianamesi'nde kumpas mağduru olarak adı geçen İzmir Askeri Casusluk Davası'nda beraat eden hakim Yarbay İsmail Volkan Şahin Ankara Hakimliği'ne, askeri hakim Özcan Celep de Hatay Hakimliği'ne atandı. 40 kişilik Adli yargı kararnamesinde ise Bakırköy Hakimliği'ne atanan Recep Uyanık dikkat çekti. 2014'te İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimi olan Uyanık, 17 Aralık soruşturması sırasında eski Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın malvarlığı üzerindeki tedbiri kaldırmıştı. 

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA BERAAT İSTEYEN SAVCI

Ankara Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın ise Ankara Batı (Sincan) Cumhuriyet savcılığına atandı. Yalçın geçen yıl dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesiyle CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki SSK Genel Müdürü'yken görevi kötüye kullanma iddiasıyla açılan davada beraat istemişti. Kılıçdaroğlu hakkında 2000'de açılan dava, 2002'de milletvekili seçilmesinin ardından 2003'te durdurulmuştu. 

HSK Genel Kurulu'nun dünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla da aralarında 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'nün Hava Kuvvetleri İmamı firari Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakim Çetin Sönmez'in de bulunduğu 67 hakim savcının ihraçlarına yeniden inceleme talepleri kesin olarak reddedildi. HSK hakim ve savcıların Nisan 2017 terfi sonuçlarını da açıkladı ve 2 bin 467 hakim ve savcının dereceleri yükseldi.

Oya ARMUTÇU

https://www.memurlar.net/haber/684286/kumpas-magduru-hakimler-sivil-yargiya.html

***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder