26 Şubat 2017 Pazar

GÜNÜMÜZDE KAVGAYA DEĞİL, SÜREKLİ HOŞGÖRÜ ORTAMINA İHTİYACIMIZ VARDIR..


GÜNÜMÜZDE KAVGAYA DEĞİL, SÜREKLİ HOŞGÖRÜ ORTAMINA İHTİYACIMIZ VARDIR..



Dr. Tahir Tamer Kumkale, 
21 Şubat 2017


Cumhuriyetimiz öyle zannedildiği gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava da kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında cumhuriyet müesseselerimizi müdafaa için lazım olan yapmaya hazırız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk (1923)
————————————

Müjdat Gezen Sanat Merkezini kundaklamanın akla, mantığa , edebe, ahlaka ve özellikle de hukuka uygun bir yanı yoktur. Yapanı ve yaptıranları şiddetle kınıyorum.

Bu olay içinde bulunduğumuz çok kritik siyasi ve sosyal ortamda vah vah diyerek geçiştirilemeyecek kadar önemlidir.

Anayasalar, bir partinin ve bir zümrenin malı değildir. Tüm toplum bireylerinin bu coğrafyada müşterek yaşam şartlarını düzenleyen temel belgelerdir. Toplumu ayrıştıran değil, bir arada tutmayı sağlayan ana kurallara halkın çoğunluğun verdiği destek ile Anayasalar canlı ve uzun ömürlü olurlar..

EVET kadar HAYIR oyları’da yasal ve kutsaldır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu başta olmak üzere devlet erkini elde tutan kişilerin toplumsal uzlaşıyı sağlayacak yerde devletin tüm organlarının imkan ve kabiliyetini HAYIR cephesini terörist ilan eden şekildeki ifadeleri toplumu çok germiştir. Bu gerginliğin ipler kopmadan gevşetilmesi acil sorun olarak ortadadır.

Çok basit bir halk iradesinin tespit edilmesi işlemini toplum kesimlerini birbiri ile çatıştırmak için kullanmak çok tehlikelidir. Referandum yarışında taşlar, sopalar, baltalar ve bombalara asla yer yoktur.

16 Nisan’a kadar ortam daha da gerilmeden toplumun sinir sistemini yatıştırıcı davranışlar içine girilmesi yönetimin öncelikli sorumluluğu ve görevidir.

İşte böyle durumlarda daha çok hoşgörülü olmaya, yani sanata ve sanatçıya, yani Müjdat Gezen gibi sanatçı kişilere çok ihtiyacımız vardır. Referandum yarışında tüm sanatçılarımızın sazıyla, sesiyle, sözüyle, şiiriyle, şarkı ve türküsü ile, resmi ve karikatürü ile, tiyatro ve sineması ile yer alarak ortamın bir bayram havasına dönmesini sağlamak mevcut yönetimin öncelikli ve kaçınılmaz görevidir.

İnşallah Müjdat Gezen Sanat Merkezine yapılan kundaklama saldırısı, sanatçılarımızla yaratılacak hoşgörü ortamı için seferberlik ilan etmeleri yolunda ciddi bir uyarı olur..

https://kumkale.wordpress.com/2017/02/21/773/



***

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder