OSMANLIDA ., FİLİSTİN & YAHUDİ İLİŞKİLERİ..
ve CEVAT RİFAT ATİLHAN
Osmanli'dan günümüze uzanan çizgide Islâm'in bayraktarligim yapan isimler biliriz. Yaptiklari veya yazdiklari ile birseyler birakanlar arasinda Bediüzzaman'Iar, Necip Fazil'lar, Osman Yüksel'ler, Esref Edip'ler ilk anda adi aklimiza gelenler oluverir.Iste hakikati haykiranlardan biri de yazdigi eserler ile toplumu yahudilik, Siyonizm, tarihi bazi gerçekler konusunda aydinlatan Cevat Rifat Atilhan'dir.
Osmanli Devleti'nin son dönemlerinde 1892 yilinda dünyaya gelen ve genç yasta ordu saflarina atilan Cevat Rifat Atilhan, Balkanlar'dan, Sina cephesine, Zonguldak cephesine kadar birçok bölgede büyük kahramanliklar göstermesiyle bilinir. Cevat Rifat'in sivil hayati da vefatina kadar yine mücadele içinde geçmistir. Cephede maharetle kullandigi kilicini sivil hayatinda birakarak kalemine sarilan Cevat Rifat, yazdigi 74 eser ve binlerce makale ile bu ülke insanina masonluk, siyonîzm tehlikesini ve entrikalarini anlatmistir.
Cevat Rifat Atilhan, Istanbul'un Süleymaniye Camii ile Sehzade Camii arasindaki tarihi Vefa semtinde dünyaya gelir. Sam Mutasarrifi Hasan Riza Pasa'nin oglu olan Cevat Rifat, dedesi Bosna-Hersek Beyi Hursid Pasa'nin arzusuyla Kuleli Askeri Lisesi'nde okur. 1912 yilinda yirmi yasindayken Harbiye'den mezun olan Cevat Rifat, kendisini bir anda Balkan Harbi içinde bulur. Edirne muhasarasi sirasinda esir düser. Sofya'da bir süre tutulan Cevat Rifat daha sonra Istanbul'a dönerse de savaslardan yakasini kurtaramayarak Osmanli'nin kaderine ortak olur. Arnavutluk harekati, Suriye, Filistin, Sina cephelerine, Birinci ve Ikinci Gazze meydan muharebelerine katilan Cevat Rifat, özellikle Filistin'de yahudileri tanima firsati bulur. Daha sonra yazacagi kitaplarda bu dönemin etkileri büyük olur.
FILISTIN'DE YAHUDILERLE ILIŞKI
Cevaf Rifat, Filistin cephesinde vatani vazifesini yaparken, orduyu geriden hançerleyen vatan hainleri ile ugrasir. Bu hainler, Osmanli'nin sinesini açtigi siyonistlerdir. Cevat Rifat, 1909'dan sonra Filistin'e yerlesen yahudi köylerinin yekûn olarak ordu aleyhine casusluk yaptigim amansiz takiplerle ortaya çikarir, elebaslarini bizzat idam ettirerek bu cephede mukadder o!an maglubiyeti önler.
Birinci Dünya Savasi'nin Osmanli Devleti aleyhine neticelenmesi üzerine Mersinli Cemal Pasa ile Konya'ya gelen Cevat Rifat, Milli cephenin kurulmasini saglar ve bu arada Isparta Demiralayi ile Afyon'da Çelikalayin kuruluslarina yardimci olur. Mersinli Cemal Pasa ile Istanbul'a dönen Ceval Rifat Halife Sultan Vahdeddin ile görüsür ve makamindan ayrilisinda Ferit Pasa kabinesinin emri ile tevkif edilerek Bekir Aga bölügünde hapsedilir ve idama mahkum olur. 2 Ekim 1918 günü Mersinli Cemal Pasa'nin Ferit Pasa kabinesini devirerek Harbiye Naziri olmasiyle hapisten kurtulur ve Harbiye Nezaretine yaver olur. 1919 yilinda Zonguldak'a gelerek milli mücadeleye katilan Cevat Rifat, Zonguldak Bartin Eregli havzasinda 12 bin kisilik ilk milli kuvvetleri olusturur. Bu bölgede kömür havzalarinin degerini anlayarak yerlesmeyi hedefleyen Fransizlara karsi mücadele eden Cevat Rifat, Fransizlari Sapça geçitlerinden Karadeniz'e sürer. 1920 yilinda TBMM tarafindan Milis Generallige terfi eder.
Milli Mücadele'nin zafer ile bitmesi üzerine ordudan istifa eden Cevat Rifat, sivil hayata, çok sevdigi mukaddes bir davaya, basin hayatina atilir. Muhtelif gazetelerde yazdigi onbinlerce makale ve 74 kitabi ile Islamiyet, farmasonluk, yahudilik, Siyonizm, ve milli mücadele üzerine eseri kaleme alir.
Cevat Rifat, Türk milletin kendisini usak gibi kullanan ve sömüren meperyalizmin, kapitalizmin ve komünizmin mucidi olan dünya yahudiliginin gizli yönlerini ve gayalerini sirlarini açiga vurur. Yahudilerin dünya hakimiyetini ele geçirmek için kurduklari mason dernekleri, rotary kulüpleri, lions kulüplerini bütün açikligiyla ifsa eder.
Cevat Rifat, Türk siyasi hayatinda halk tabakalarina inerek Islam ve Türk düsmani olan Masonlugu tanitan ilk Türk siyasilerindendir. Bu gerçek, sadece Türkiye'de degil, dünyanin birçok yerinde kitaplarinin tercüme edilmesiyle kendini gösterir.
Cevat Rifat Atilhan, son olarak 1964 yilinda Mogadisu da toplanan Islam Devletleri kongresine katilarak kongrenin Icra Komitesi baskanligina seçilir.
"Farmasonlugun maskesini çatir çatir yirttim." diyerek Islanii vazifesini yaptigini gurur ile söyleyen Cevat Rifat Atilhan, 4 Subat 1967'de hayata veda eder.
HEDEFI ISLAM DÜSMANLARININ BILINMESIYDI
Ölümünün 28.nci yilina ulastigimiz Cevat Rifat Atilhan, hayatini yüzyillarca Islam'in sancagini tasimis Osmanli Devleti'nin yikilmasinda etken olan Siyonist ve mason örgütlerinin toplum tarafindan bilinmesine adamisti. Kaleme aldigi 74 kitabinin büyük bir bölümünde hep bu konulara deginmekteydi. Resmi tarihin empoze ettigi bilgilerin canli sahidi olarak ele aldigi Inönü savaslari, 31 Mart vakasi, Ittihat ve terakki tarafindan islenen cinayetler gibi konulara farkli bir bakis acisi ile yaklasmis ve bu olaylarda gizli kalan yönleri ifade etmekten uzak durmamisti. Inönü muharebeleri ile ilgili anlattigi anilarinda Ismel Inönü hakkinda anlattiklari oldukça ilginçtir.
Cevat Rifat, "Bütün Açikligi île Inönü Savaslari" adli kitabinda Inönü'den söyle bahseder: "Bu hengâmede Ismet Bey'in ismi dahi yoktu. O böyle bir zaferden asla ümitvar olmadigi gibi, Milli Mücadele diye bir tesebbüse girismenin dahi tamamiyle aleyhinde idi. Fiili hareketlerin henüz baslamamis oldugu bir dönemde, mütareke senelerinde ben harbiye nezareti yaveri, kendisi de ayni nezaretin müstesar muavini idi.
Bir gün, eski Sekizinci Kolordu Kumandani ve mumaileyhin eski arkadasi Alî Fuad Bey ile (Ali Fuad Erdem) birlikte Ismet Bey'in Süleymaniye'deki evine gittik. Bizi kapida karsiladi ve ilk söz olarak mukaddimesiz ve girisgâhsiz, 'Artik hiç bir hareket muvaffak olamaz, ve netice veremez. Pasaya teklif ediniz. Bir sulh heyeti kurulsun, Avrupa'ya gidelim bu isi ne pahasina olursa olsun bîr neticeye baglayalim. Ben müsavir, siz de muavin olarak gideriz."
BAGNAZ ANTISEMINIST DEGILDI
Kaleme aldigi 74 kitabin büyük bir bölümü yahudilik üzerine demistik. Filistin Cephesi'nde yahudilerle oldukça içli disli olan Cevat Rifat, yahudi köylerinin Osmanli ordusu aleyhine çalismalarini görmüs ve bu konuda elebaslan yakalatarak cezalandirmisti.
Cevat Rifat, 'Millet olarak 15. asirda katliamdan kurtardigimiz sinemizde kendilerine barinma hakki tanidigimiz bir milletin nasil bir engerek yilani olarak zamani gelince bizi soktuklarini gördüm' dedigi eserlerinde 'Suzy Liberman, Simi Simon gibi yahudi casuslardan. Sultan Abdülhamid'ten toprak almaya çalisanlara kadar yüzlerce Örnek getirir.’
http://atilhan.4t.com/hayati.html
..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder