15 Şubat 2015 Pazar

HAKKARİ ELDEN ÇIKTI YA SERT CEVAP...




HAKKARİ  ELDEN ÇIKTI YA  SERT CEVAP...







‘Hakkâri elden çıktı’ya Erdoğan’dan sert yanıt










ANKARA Milliyet


10.08.2012 
‘Hakkâri elden çıktı’ya Erdoğan’dan Sert Yanıt

Başbakan Erdoğan, HEPAR lideri Osman Pamukoğlu’nun sözlerine sert çıktı: Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Bu ülkenin bir metrekaresi dahi kimsenin istilası altına girmemiştir, girmeyecektir..,





‘Hakkâri elden çıktı’ya Erdoğan’dan sert yanıt
ANKARA Milliyet

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam şehit yakınlarının yanı sıra terör mağduru sivillerin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Erdoğan’ın mesajları şöyle:


HİÇ KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN: 

Son haftalarda, Hakkari, Eruh, Şemdinli’de, Şırnak’ta oruçlarını kahpe bir kurşunla açan şehitlerimizden Allah razı olsun mekanları cennet olsun diyorum. Evladını yitirmiş bir anneyi, babayı, hiçbir tesirli söz teselli edemez. Aziz şehitlerimiz olduğu için, bizler tarih sahnesinde millet olarak varlığımızı sürdürüyoruz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Hiç kimse umutsuzluğa karamsarlığa kapılmasın. Şehitlerimizin izinden yürüdüğümüz müddetçe ayyıldızlı bayrağımız bu topraklar üzerinde özgürce dalgalanmaya devam edecektir.


DÜŞMANLARIMIZ BİLSİN Kİ: 

Vatan müdafaası bizler için şan, şeref namustur. Bu ülkenin düşmanları bilsin ki bu millet tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de son neferine, son nefesine kadar, vatanını kahramanca müdafaa etmeye devam edecektir. Biz büyük bir millet olarak bugüne kadar bu saldırıların hepsini bertaraf ettik ve bertaraf edeceğiz.


“HAKKARİ ELDEN ÇIKTIYA” YANIT:

 (Emekli tümgeneral olan HEPAR lideri Osman Pamukoğlu başta olmak üzere ‘Hakkari elden çıktı’ diyenlere yanıt) Bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, bu televizyon kanallarında filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar da var bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine kadar yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Bu ülkenin bir metrekaresi dahi kimsenin istilası altına girmemiştir, girmeyecektir. Şu anda karşımızda namertçe saldıran, kalleşçe tuzaklar kuran, ardından korkakça kaçan, mağaralara korkakça saklanan bir düşman böyle bir tehdit var. Bütün bunlar karşısında nasıl der.

KÜRT KARDEŞİM İYİ GÖRSÜN: 


Telsizlerden ‘üç bin sivil ölse de Şemdinli’ye girin, orada kalın, ölün ama geri dönmeyin’ talimatı veriyorlar. Çukurca’da ölen 3 teröristin 16-17 yaşında kız çocukları olduğu ortaya çıktı. Bunların eline el bombaları vermek suretiyle, bunları en ön saflara kadar sürdükleri öğreniliyor. Benim Kürt kardeşimin bunu iyi görmesi lazım.
Bunların hiçbir amacı hiçbir hedefleri, hiçbir gayeleri yok. Bunlar huzursuzluk çıkarmak, toplumda karamsarlık, umutsuzluk oluşturmak, milletin fertleri arasına nifak sokmak istiyorlar. Kendilerine ihale veren Türkiye düşmanlarına taşeronluk yapıyorlar.

BOYUN EĞMEYECEĞİZ:

 Terör örgütü son dönemde doğrudan AK Parti’yi hedef alıyor. Çünkü Hükümet olarak bu meseleyi kalıcı olarak çözmek için samimi olarak gayret gösteriyoruz ve çok samimi çok kalıcı adımlar atıyor. Tehditler bizi yıldıramayacak. Biz bu oyunlara, bu kalleşçe saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Biz terörle mücadeledeki kararlılığımızdan en küçük bir geri adım atmayacağız.

CHP’YE TERÖR ELEŞTİRİSİ:

 Meclis’te grubu olan ya da olmayan partilere süreci birlikte götürme teklifinde bulunduk. Ama muhalefet bize gerekli desteği vermedi. Ne yazık ki bütün o süreç boyunca siyasi partiler çözüme yaklaşmadılar. Sorundan beslenen siyasi partiler, çözümün değil, sorunun devamını tercih ettiler. CHP, 14 Ağustos’ta TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Biz, terörle mücadele ederken, onlar da terör örgütünün ağzıyla bizimle mücadele ediyor. Biz terör örgütüne motivasyon sağlayacak hiçbir girişimin içinde olmayız. Ne demek ya, şu anda Şemdinli’de teröristler, terör örgütü bize saldırıyor diye biz TBMM’yi bundan dolayı nasıl toplarız. Biz, şu anda zaten terörle mücadele içindeyiz. Varsa senin bildiğin bir şey buyur, Başbakan burada, gel söyle. İlgili bakanlarım burada, gelin söyleyin ama bunların öyle bir derdi yok.

TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYORLAR: 

Tüm dünyada terör meselesi tüm kesimlerin ittifakı, ortak çabası ve hükümete olan destekleriyle çözüldü. Ama bizde tam aksine. Bizdeki muhalefet, ‘acaba biz, bu iktidarı nasıl zayıf düşürürüz’ diye farkında olmadan veya bilerek, bunlar ne yazık ki bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımışlardır. Terörden nemalanmak, oradan siyasi rant elde etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Anamuhalefet partisi bizim tüm önerilerimizi elinin tersiyle iterken, şu anda terörün, terör örgütünün uzantısı partinin kuyruğuna takılarak aynen bu minval üzerine devam ediyor.
Biz, terörün siyasi gündemi şekillendirmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Onun için de asla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki böyle bir toplantıya katılmayacağız.


Pilotların aileleri katılmadı
-  Haziranda Suriye’de düşen uçağın pilotları Malatyalı Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un ailelerinin, acılarının yeni olduğunu belirterek, davete katılmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi.
-  Geceye terör mağdurları da davet edildi.
-  630 kişinin davet edildiği geceye 300’e yakın gazi ve şehit yakını katıldı.
-  Geceye 2011 Aralık’ında Uludere’deki hava operasyonunda öldürülen 34 vatandaşın yakınları katılmadı.

..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder