13 Kasım 2017 Pazartesi

YA DİRENİŞ YA BOYKOT, İSLAMCILARA OY YOK




YA DİRENİŞ  YA BOYKOT…  İSLAMCILARA OY YOK!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin “Çatı adayı”olarak piyasaya sürülen “2014 model Abdullah Gül” İhsanoğlu Ekmeleddin hakkında iki gündür birçok televizyon kanalında ve internet sitesinde yer alan bilgileri yinelemenin anlamı kaldı mı artık? Dönüp dönüp aynı şeyleri söyleyerek kendimizi tatmin ediyoruz, o kadar… Ne işe yarıyor?

Klavye başına oturup görüş beyan eden yazarın görevi, sağdan soldan okuduğunu millete pazarlamak değil, bir parça bile olsa değerlendirme yapıp somut önerilerde bulunmak, politikalar üretmektir.

Bu saatten sonra İhsanoğlu Ekmeleddin’in geçmişini veya Amerikancılığını anlatmanın ne faydası var ki? Millet, bu tür bilgilere önem verseydi, bugüne kadarTayyip Erdoğan, Kemal Derviş, Abdullah Gül, Sezgin Tanrıkulu, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli, Bülent Arınç, Mehmet Şimşek gibi isimler toplum içine çıkamazdı zaten!  Ama bu bildik şeyleri yinelemenin artık zerre kadar etkisi olmuyor. Çünkü milletimiz bunlara karşı şerbetlendi! Kıçından donunu alsan, “olsun, zaten sıkıyordu, biraz da donsuz gezeriz, ne olacak ki?” diyecek kıvama getirildi artık!

İhsanoğlu Ekmeleddin adaylığına karşı ne yapılmalıdır? Asıl yanıtlanması gereken soru budur.

Ne yapsın bu millet?

Gidip Erdoğan’a mı oy versin?

Ağustos’ta sandık başına gitmeyip muhalefetin ağzının payını mı versin?
Alternatif bir aday belirlensin de ona mı destek versin?

Türkiye’nin yurtsever ve ilerici aydınları bunları tartışacağına, herkes birinden duyduğunu bir diğerine anlatarak caka satıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçiminde gündemde her ikisi de ABD ve BOP projeleri ile uyumlu olan iki “İslamcı” var! Millete dayatılan şey açıktır:

Kırk katır mı kırk satır mı?

Oysa bir tür “aşağı tükürsen Tayyip, yukarı tükürsen Ekmeleddin” ikilemine mahkûm değiliz, en azından mahkûm olmamalıyız!

“Ana muhalefet” CHP ile “yavru muhalefet” MHP’nin, İslamcı AKP’ye karşı bir başka İslamcının Cumhurbaşkanlığı adaylığı için uzlaşması, Türkiye Cumhuriyeti’nin artık bir ılımlı İslam Cumhuriyetiolduğunun da ilan edilmesidir.

Eğer yurtsever ve ilerici kesimler Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adaylarıyla boy gösteremeyecekse, Ağustos’ta sandık başına gidip Erdoğan ile İhsanoğlu Ekmeleddin arasındaki bir Cumhurbaşkanlığı yarışında iki İslamcıdan biri için oy kullanmak, “kırk katırla kırk satır” arasında tercih yapmaktan öte hiçbir anlam taşımaz. Dahası bu, ılımlı İslam Cumhuriyeti’ne destek vermek olacaktır!

Bu koşullarda gidip oy kullanmak demokratik laik Cumhuriyete ihanet, ılımlı İslam dayatmasına boyun eğmek demektir!

1923 Devrimi’nin değerlerine ve amaçlarına, laik ve demokratik Cumhuriyet ülküsüne bağlı yurtseverler ne ılımlı İslam’a ne ABD dayatmalarına ne de onların Türkiye içindeki uzantılarına mecbur olmalıdır. Türkiye’nin Kemalist, yurtsever ve ilerici güçleri kendi Cumhurbaşkanı adayını çıkarmalıdır.

Madem Cumhuriyeti, ABD uzantısı İslamcılara kaybediyoruz, bu işi bari “vuruşa vuruşa” yapalım, yenileceksek de namusumuz ve şerefimizle yenilelim!

Ya direniş ya boykot… İslamcılara oy yok!

SERDAR ANT
19.6.2014


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder